21 Octombrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 21 OCTOMBRIE

Update/Reținut pentru mai multe infracțiuni

Dosarul penal a fost declinat spre competentă soluționare Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț.

În fapt, la data de 19 octombrie a.c., în jurul orei 16:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la un conflict ce are loc, într-o familie din localitatea Pipirig.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între un bărbat în vârstă de 36 de ani și mama sa în vârstă de 71 de ani, ambii din localitatea Pluton, ar fi avut loc un conflict spontan, în urma căruia bărbat i-ar fi adresat femeii în cauză amenințări și ar fi exercitat asupra acesteia acte de violență.

În conflict a intervenit fiul mai mic, în vârstă de 34 de ani, care ar fi fost lovit cu un cuțit de bărbatul de 36 de ani, victima fiind transportată la spital pentru acordare de îngrijiri medicale.

Polițiștii au întocmit formularul de evaluare a riscului, fiind emis un ordin de protecție provizoriu.

 

Update/Percheziții într-un dosar de contrabandă

La data de 20 septembrie, persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului la domiciliu.

În fapt, la data de 19 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Neamț au pus în aplicare un număr de 4 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județului Neamț, în cadrul unui dosar penal în care se efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, un număr de 117.220 de țigarete netimbrate sau timbrate necorespunzător și care trebuiau plasate sub un regim vamal, susceptibile a fi provenite din contrabandă.

În urma administrării materialului probator, la data de 19 octombrie a.c., față de un bărbat în vârstă de 51 de ani, din Gârcina, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

 

Acțiune pentru combaterea delictelor silvice

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au au depistat în trafic, pe raza localității Rediu, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 54 de ani, din Poiana Teiului, care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

În urma inventarierii materialului lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Tazlău a rezultat o cantitate transportată  de 4,5 m.c. material lemnos, aceasta fiind confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Tazlău.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au au depistat în trafic, pe raza localității Borlești, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 51 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

În urma inventarierii materialului lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Tazlău a rezultat o cantitate transportată  de 3,5 m.c. material lemnos, aceasta fiind confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Tazlău.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010.

***

La data de 20 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au au depistat în trafic, pe DC 125 Borlești, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 41 de ani, din Borlești, care transporta material lemnos, fără documente de proveniență.

În urma inventarierii materialului lemnos, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Tazlău a rezultat o cantitate transportată  de 9,29 m.c. material lemnos, aceasta fiind confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Tazlău.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010.

 

Reținut pentru nerespectarea prevederilor ordinului de protecție și amenințare

La data de 20 octombrie a.c., în jurul orei 17:10, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești  au fost sesizați de către o femeie în vârstă de 70 de ani, din Dumbrava Roșie, cu privire la faptul că soțul său, în vârstă de 74 de ani, nu respectă măsurile dispuse în ordinul de protecție emis de instanța de judecată, împotriva acestuia.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 13 septembrie a.c., Judecătoria Piatra-Neamț a emis împotriva bărbatului de 74 de ani un ordin de protecție, prin care s-a dispus evacuarea acestuia din imobilul din localitatea Dumbrava Roșie, păstrarea unei distanțe de 100 de metri față de soția sa şi de domiciliul acesteia şi interzicerea oricărui contact cu aceasta pe o perioadă de 6 luni.

Cu toate că a luat la cunoștință de prevederile ordinului de protecție pe bază de proces verbal, la data de 20 octombrie a.c., persoana în cauză, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-ar fi deplasat la locuința soției sale, a început să provoace scandal şi să adreseze amenințări la adresa acesteia.

În urma administrării materialului probator, față de bărbatul de 74 de ani, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea măsurilor ordinului de protecție și amenințare.

Galerie foto