20 Martie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 20 MARTIE

Bărbat cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice

La data de 17 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către două femei cu vârste de 34 și 41 de ani, din Filipești, cu privire la faptul că au fost amenințate de un bărbat de 44 de ani, din Roman.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 17 martie a.c., în jurul orei 17:00,  bărbatul de 44 de ani, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, s-ar fi deplasat la un salon cosmetic, din municipiul Roman, unde ar fi adresat amenințări celor două femei, de 34 și 41 de ani, angajate ale respectivului salon, solicitându-le suma de 60 de lei și servicii gratuite, tulburând ordinea și liniștea publică.

Totodată, în urma cercetărilor polițiștii au stabilit că la data de 8 martie a.c., bărbatul de 44 de ani, ar fi intrat în aceeași unitate, solicitând celor două angajate suma de 50 de lei, prin comportamentul său creând o stare de panică clienților, tulburând ordinea și liniștea publică, aspecte care nu au fost sesizate de persoanele vătămate la data respectivă.

În baza probatoriului administrat, la data de 18 martie a.c., bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de tulburarea ordinii și liniștii publice.

La data de 19 martie a.c., acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar, pe o durată de 60 de zile.

 

Acțiune la nivelul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, pentru prevenirea faptelor cu violență

La data de 18 martie a.c., în intervalul orar 17:00-01:00, polițiștii din  cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat în baza planului propriu de acțiune, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor stradale, a faptelor cu violență și a prevenirii evenimentelor rutiere.

Polițiștii au legitimate 121 de persoane, fiind verificate 108 autoturisme și 9 unități de alimentație publică.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 91 sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 13.600 de ron, pentru abaterile rutiere fiind reținute 3 permise de conducere și retrase 7 certificate de înmatriculare.

Totodată, pe parcursul desfășurării acțiunii polițiștii au constatat un număr de 3 infracțiuni, din care una cu privire conducere unui vehicul sub influenta alcoolului sau altor substanțe și 2 infracțiuni la regimul silvic, respectiv tăiere și sustragere, fără drept de arbori.

 

Cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice

La data de 18 martie a.c., în jurul orei 23.10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov au depistat în trafic un bărbat, de 52 de ani, din Săvinești, în timp ce conducea un autoturism pe Drumul Județean 156A, din Roznov.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la spital, unde în prezența cadrelor medicale, a refuzat prelevarea mostrelor biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Acțiune pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice

La data de 18 ianuarie a.c., polițiștii au acționat pe linia prevenirii și combaterii infracționalității silvice.

Astfel, în jurul orei 13:40, polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au depistat pe Drumul Național 15C, din localitatea Crăcăoani, o autoutilitară care transporta aproximativ 3,5 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto, din județul Suceava, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Văratec.