20 Iunie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 20 IUNIE

Update/Bănuit de tâlhărie calificată, reținut de polițiști

La data de 19 iunie a.c., minorul a fost prezentat Judecătoriei Roman care a dispus măsura arestului la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 18 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați prin apel 112 cu privire la faptul că un minor de 12 ani a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, în timp ce minorul de 12 ani, se afla împreună cu un alt minor de 12 ani, ambii din Roman, în fața unui imobil din municipiul Roman, ar fi fost amenințat cu acte de violență de un minor de 14 ani, care folosindu-se de un obiect tăietor-înțepător, i-ar fi solicitat banii pe care acesta îi deține asupra sa, deposedându-l de suma de 35 de lei.

Minorul a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Harghita.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 19 iunie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier pe strada Dimitrie Leonida, în municipiul Piatra-Neamț, au depistat în trafic un bărbat, de 35 de ani, din Piatra-Neamț, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 19 iunie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic, pe sectorul de drum DN2-E85, din interiorul localității Horia, un autoturism condus de bărbat, de 46 de ani, cetățean Ucrainean, care rula cu o viteză de 93 km/oră, având suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule, pe drumurile publice din România.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere