20 Februarie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 20 FEBRUARIE

Bănuit de încălcarea ordinului de protecție provizoriu, reținut de polițiști

La data de 19 februarie a.c., în jurul orei 18.30, poliţiştii din cadrul Secției de Poliție Rurală Români au fost sesizaţi de către o femeie de 67 de ani, din Siliștea, cu privire la faptul că fiul său a încălcat ordinul de protecţie provizoriu.

Din cercetări efectuate până în prezent a reieșit că, pe fondul consumului de alcool, bărbatul în cauză, în vârstă de 31 de ani, din Români, ar fi pătruns în locuința mamei sale, adresându-i amenințări cu acte de violență, de natură să îi producă o stare de temere, încălcând în acest fel ordinul de protecție provizoriu emis împotriva sa de polițiști la data de 14 februarie a.c..

În baza probatoriului administrat, la data de 19 februarie a.c., polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție provizoriu.

Astăzi, cel în cauză urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

Acțiuni pe linia verificării modului în care se respectă normele referitoare la transportul, prelucrarea şi depozitarea materialelor lemnoase.

La data de 18 feburarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, împreună cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au acționat pe linia verificării modului în care se respectă normele referitoare la transportul, prelucrarea şi depozitarea materialelor lemnoase.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat verificări la 2 operatori economici, din localitatea Borca, aplicând 4 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 15.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, confiscată faptic cantitatea de 16,48 m.c. material lemnos.

Acțiuni ale polițiștilor rutieri pentru verificarea transportului public de persoane și de marfă

În perioada 13-19 februarie a.c., polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au acționat pentru reducerea accidentelor cauzate de încălcarea normelor legale privind circulația pe drumurile publice de conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfă.

În cadrul acțiunii, au fost verificate peste 114 de autovehicule destinate transportului public de persoane, fiind aplicate 51 de sancțiuni contravenționale.

Au fost constate și sancționate 10 fapte de neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 6 abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf sau nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă, 2 sancțiuni pentru deficiențe tehnice, precum și 6 de sancțiuni pentru nerespectarea regimului legal de viteză, precum și 27 de sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

De asemenea, în cadrul acțiunii, au fost verificate 359 de autovehicule destinate transportului public de marfă, pentru neregulile constatate fiind aplicate 318 sancțiuni contravenționale.

Dintre acestea, 53 au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 3 pentru conducerea vehiculelor sub influența alcoolului, 51 pentru neutilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, 64 pentru abateri constatate la funcționarea aparatului tahograf sau nerespectarea perioadelor de conducere sau de odihnă.

Totodată, au mai fost aplicate 23 pentru lipsa unor documente ale conducătorilor de vehicule sau ale vehiculului și 124  sancțiuni pentru alte abateri de la normele rutiere.

Galerie foto