02 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț - Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 2 SEPTEMBRIE

Tânăr cercetat pentru nerespectarea ordinului de protecție

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 07.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către o femeie de 32 de ani, din Târgu-Neamț, cu privire la faptul că fostul său soț a încălcat ordinul de protecție.

Din cercetări efectuate până în prezent a reieșit că, pe fondul consumului de alcool, tânărul în cauză, în vârstă de 29 de ani, s-ar fi apropiat la o distanța mai mică de 10 m de locuința fostei sale soții, încălcând în acest fel ordinul de protecție emis împotriva sa de Judecătoria Târgu-Neamț, la data de 26 mai a.c..

În baza probatoriului administrat, tânărul în cauză, din Târgu-Neamț, a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de nerespectarea ordinului de protecție.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

Bărbat cercetat pentru mai multe infracțiuni

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 18:00, polițiștii  din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Luncii, în localitatea Târgu-Neamț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un bărbat de 42 de ani, din Târgu-Neamț, conducea un autoturism, pe sectorul de drum anterior menționat, după un viraj la stânga, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ieșind în afara părții carosabile și intrând în coliziune cu un pom, rezultând rănirea conducătorului auto.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul în cauză aparține unui alt bărbat, de la care bărbatul de 42 de ani ar fi luat cheile, fără acordul acestuia.

Bărbatul în cauză, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 1,42 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În baza probatoriului administrat, acesta a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere și vătămare corporală din culpă.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Neamț, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

Depistat de polițiști conducând, având permis necorespunzător categoriei

La data de 1 septembrie a.c., în jurul orei 09.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat în trafic un bărbat, de 71 de ani, din județul Buzău, care conducea un autoturism pe strada Islazului, din municipiul Roman.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, corespunzător categoriei B.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

L-ați văzut?

La data de 1 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni au fost sesizați de un tânăr, de 24 de ani, din Timișești, cu privire la faptul că, la data de 27 august a.c., tatăl său CHILU CONSTANTIN în vârstă de 62 de ani, a părăsit în mod voluntar domiciliul din localitatea Timișești și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente: înălțime – 1.70 m, greutate – 60 de kilograme, păr grizonat, ochi căprui, ten deschis la culoare cu o cicatrice pe obrazul drept.

La momentul dispariției era îmbrăcat cu: o geacă de culoare albastru și negru din material tip fâș, cămașă cu carouri de diferite culori, pantaloni din stofă de culoare gri închis. Acesta avea supra lui un troler din material textil, de culoare cafeniu deschis, cu mâner și roți din plastic de culoare negru, cu dimensiunile de aproximativ 50 cm.

Polițiștii au efectuat verificări pe raza localității Timișești, precum și a celor cunoscute ca fiind frecventate de acesta, în continuare fiind desfășurate activități specifice în vederea depistării acestuia.

Orice persoană care poate oferi informații ce pot conduce la depistarea bărbatului căutat, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție.

Galerie foto