02 Mai 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 2 MAI

Tânără cercetată pentru furt și furt calificat

La data de 01 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei oraşului Târgu- Neamţ au reținut pentru 24 de ore, o tânără de 18 ani, din județul Suceava, bănuită că ar fi sustras din două imobile, de pe raza oraşului Târgu-Neamţ, bani, bijuterii, parfumuri, articole vestimentare şi alte bunuri.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, tânăra de 18 ani locuia într-un imobil din Târgu-Neamț, aceasta având grijă de una dintre persoanele vătămată, în vârstă de 76 de ani, persoană cu handicap locomotor.

La data de 24 aprilie a.c., profitând de starea acesteia, i-ar fi sustras din locuință suma de 100 de euro,  mai multe bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de aproximativ 7.000 de lei.

La aceeași dată, tânăra ar fi pătruns fără drept într-o altă locuinţă, situată în aceeaşi curte, aparţinând unei persoanei vătămate de 52 de ani, de unde ar fi sustras parfumuri, bijuterii şi articole vestimentare, cauzând un prejudiciu de 7.500 de lei.

La data de 01 mai a.c., persoana bănuită de comiterea faptelor a fost depistată de polițiști, pe raza localității Crăcăoani, fiind condusă la sediul unității de poliție pentru audiere.

În urma documentării activității infracționale, aceasta a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și furt calificat.

Aproximativ 50% din prejudiciul produs a fost recuperat de polițiști şi restituit persoanelor vătămate.

 

Tânăr cercetat pentru mai multe infracțiuni

La data de 30 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Săbăoani au depistat în flagrant, un tânăr de 22 de ani, din județul Iași, care conducea un autoturism, în localitatea Barticeşti, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul indicând o valoare de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, cu ocazia cercetărilor efectuate a rezultat faptul că autoturismul în cauză ar fi fost sustras de către acesta, din fata locuinței fratelui său, din județul Iași.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul pe drumurile publice sub influenta alcoolului, fără permis de conducere şi furt în scop de folosință.

 

Depistați în flagrant de polițiști, conducând sub influența băuturilor alcoolice

La data de 2 mai a.c., în jurul orei 07:50, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat pe sectorul de drum DN2- E85, în afara localității Săbăoani, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 54 de ani, din Tupilați.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 22:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au depistat în trafic, pe strada Ștefan cel Mare, în Piatra-Neamț, un bărbat, de 41 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în municipiul Piatra-Neamț, au depistat pe strada 1 Decembrie 1918, un bărbat de 31 de ani, din Crăcăoani.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile prezentate, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Depistați conducând fără permis sau cu permisul suspendat

La data de 1 mai a.c., în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, în localitatea Roznov, au depistat în trafic un bărbat, de 37 de ani, din aceeași localitate, care conducea un autoturism fără a deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

***

În noaptea de 1 mai a.c., în jurul orei 02:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat pe DN2-E85, în localitatea Barticești, un autoturism, condus de un bărbat, de 47 de ani, din Trifești, care se deplasa cu viteza de 101 km/h, conducătorul auto având dreptul de a conduce suspendat.

În cazurile prezentate, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Acțiuni permanente pentru siguranța traficului rutier

La data de 1 mai a.c., în intervalul orar 16:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat, pentru reducerea evenimentelor rutiere în care sunt implicați conducătorii de mopede, bicicliştii, conducători auto și de atelaje hipo, în mediul rural.

La aceeași dată, în intervalul orar 18:00-00:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au acționat pentru creşterea gradului de disciplină rutieră, prevenirea şi combaterea infracţiunilor la regimul rutier, precum şi prevenirea şi combaterea infracțiunilor cu violenţă.

Cu ocazia acțiunilor desfășurate, polițiștii au legitimat aproximativ 200 de persoane și au verificat peste 150 de autoturisme, fiind aplicate 148 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 14.000 de lei.