19 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț - Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 19 SEPTEMBRIE

Update/Tânăr cercetat pentru mai multe infracțiuni

La data de 18 septembrie a.c., persoana în cauză au fost prezentată instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 zile.

Reamintim că, în noapte de 16 septembrie a.c., în jurul orei 23.50,  polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe strada Luminii, din Zănești.

Din cercetări le efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, de 25 de ani, din Zănești, conducea un autoturism pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare și s-ar fi răsturnat în afara părții carosabile.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul în cauză aparține fostei sale concubine, de la care bărbatul ar fi luat cheile, fără acordul acesteia.

Tânărul în cauză, a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentrație de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au extins cercetările cu privire la un minor, de 15 ani, din Zănești, pasager în momentul impactului, care ar fi condus și el pe drumurile publice autoturismul în cauză.

În baza probatoriului administrat, la data de 17 septembrie a.c., tânărul de 25 de ani a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

Depistat conducând fără permis

În noaptea de 18 septembrie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au depistat în trafic un tânăr, de 18 ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Costache Negri, din Roman.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că tânărul, din Roman, nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Eveniment rutier în Vânători-Neamț

La data de 18 septembrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe Drumul Național 15B, în localitatea Vânători-Neamț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit că, în timp ce un tânăr, de 28 de ani, din Târgu-Neamț, conducea o motocicletă, pe sectorul de drum anterior menționat, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism ce circula regulamentar, din sens opus, după care s-ar fi dezechilibrat, căzând pe partea carosabilă.

În urma evenimentului rutier a rezultat vătămarea corporală a tânărului de 28 de ani.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Conducătorul motocicletei, nu a putut fi testat, fiindu-i recoltate probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că tânărul în cauză, nu deține permis de conducere, corespunzător categoriei din care face parte vehiculul condus.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului de către o persoana al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul condus și vătămare corporală din culpă.

***

Polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț recomandă conducătorilor de motociclete:

 

 • Anticipați intențiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când șoferii, bicicliștii şi pietonii văd că vă apropiați, ei pot aprecia greșit distanţa ori viteza.
 • Sporiți atenția la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la stânga sau la schimbarea benzii de deplasare!
 • Fiți pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente!
 • Abordați curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe accidente se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus!
 • Utilizați o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă!
 • Purtați îmbrăcăminte de protecție pentru motocicliști – numai aceasta poate asigura o bună protecție în timpul unui accident!
 • Protejați-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare și praful vă diminuează vizibilitatea și vă pot răni ochii sau fața!
 • Fiți vizibil – purtați haine strălucitoare, reflectorizante. Adăugați material reflectorizant sau purtați o vestă reflectorizantă!
 • Păstrați-vă întotdeauna farul aprins și rulați în poziția de unde șoferii vă pot observa cu ușurință în oglinda retrovizoare!
 • Evitați unghiurile moarte ale celorlalte vehicule!

 

Pentru prevenirea accidentelor în care sunt implicați motocicliștii, polițiștii nemțeni recomandă conducătorilor de autovehicule:

 • Asigurați-vă temeinic înainte de a opri sau de a vira și în niciun caz nu întoarceți peste linia continuă!
 • Păstrați-vă banda în viraje!
 • Asigurați-vă înainte de a deschide portiera – lucru valabil și pentru cei care vă însoțesc.

 

Nu consumați băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

 

Cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat

La data de 17 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către o femeie, de 49 de ani, din Roman, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de furt.

În jurul orei 15:30, când a revenit la domiciliu, persoana vătămată ar fi surprins în curtea imobilului, o persoană de sex masculin ce avea asupra sa o pilotă, pe care a abandonat-o şi a fugit.

Investigațiile efectuate de polițiști au relevat faptul că, la data de 17 septembrie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție, în imobilul persoanei vătămate, de unde ar sustras o butelie de aragaz, mai multe cutii de vopsea, un televizor, 50 de saci cu cărbuni și două pubele de gunoi, fiindu-i cauzat un prejudiciu în valoare de 3200 lei.

În timpul desfășurării cercetării la fața locului, persoana vătămată a observat după semnalmente, persoana pe care ar fi văzut-o în curtea imobilului, un  bărbat de 55 de ani, din Roman, vecin cu aceasta, care a fost condus la sediul poliției, pentru audieri.

Aproximativ 80% din prejudiciul estimat, a fost recuperat și predat persoanei vătămate.

În urma documentării activității infracționale, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

La data de 18 septembrie a.c., persoana în cauză au fost prezentată instanței de judecată, față de  acesta fiind dispusă măsura preventivă a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.