19 Octombrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 19 OCTOMBRIE

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 21:20, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe bulevardul Decebal, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din Dămuc.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Material lemnos confiscat de polițiști

La data de 18 octombrie a.c., în jurul orei 07:40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat în trafic, pe DC 197, pe raza localității Borca, o autoutilitară, condusă de un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată şi cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au procedat la conducerea acesteia la sediul Ocolului Silvic Borca, pentru stabilirea cu exactitate a cantității de material lemnos transportată.

În urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat o diferență  de 3,9 m.c. transportați în plus față de documentele prezentate, aceasta fiind confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Borca.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010 cu amendă în valoare de 2.000 de lei.

***

La aceeași dată, în jurul orei 13:50, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Grințieș au depistat în trafic, pe DC 152, pe raza localității Grințieș, o autoutilitară, condusă de un tânăr de 25 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportată și cea înscrisă în avizul de însoțire, polițiștii au procedat la conducerea acesteia la sediul Ocolului Silvic Poiana Teiului, pentru stabilirea cu exactitate a cantității de material lemnos transportată.

În urma inventarierii materialului lemnos, a rezultat o diferență  de 2,97 m.c. transportați în plus față de documentele prezentate, aceasta fiind confiscată de polițiști și predată Ocolului Silvic Poiana Teiului.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional în baza Legii 171 din 2010 cu amendă în valoare de 1.000 de lei.

 

Arestat preventiv pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 17 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către o tânără, în vârstă de 25 de ani, din Sagna, cu privire la faptul că soțul ei, în vârstă de 34 de ani, a încălcat ordinul de protecție, emis de Judecătoria Târgu-Neamț, la data de 01 august a.c., pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul în cauză, la data de 23 august a.c., ar fi încălcat ordinul de protecție, apropiindu-se de persoana vătămată şi de locuința acesteia la mai puțin de 50 metri, în cauză fiind înregistrat dosar penal.

La data de 17 octombrie a.c., în urma probatoriului administrat, bărbatul în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție.

La data de 18 octombrie a.c., persoana în cauză a fost prezentat de polițiști instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura arestului preventiv, pentru o perioadă de 30 de zile.