18 Februarie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 18 FEBRUARIE

Update/Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști

La data de 17 februarie a.c., tânărul a fost prezentat instanței de judecată, față de acesta fiind dispusă măsura controlului judiciar.

În fapt, la data de 12 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați prin apel 112, de către o femeie de  65 de ani, din Piatra-Neamț, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, la data de 12 februarie a.c., în jurul orei 11:00, în timp femeia se deplasa pe un drum public din Piatra-Neamț, o persoană necunoscută i-ar fi smuls o geantă pe care femeia o avea asupra sa, în care se aflau documente personale și suma de 170 de lei.

În urma activităților investigative desfășurate de către polițiștii de investigații, la data de 16 februarie a.c., a fost identificată în trafic, persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 19 ani, din Piatra-Neamț, acesta fiind condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

 

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 17 februarie a.c., în jurul orei 10:3, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bicaz Chei au oprit in trafic, pe Drumul Județean 127A, din Bicaz Chei un autoturism, condus de un bărbat de 33 de ani, din Dămuc.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,18 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul de 33 de ani avea permisul de conducere anulat.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

Bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 75 de ani, din Horia, cu privire la faptul că, persoane necunoscute, i-ar fi sustras o sumă de bani, din imobilul său, din localitatea Horia.

Investigațiile desfășurate de polițiști au dus la identificarea și depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 13 februarie a.c., un bărbat de 36 de ani, din Roman, profitând de lipsa din imobil a persoanei vătămate, ar fi pătruns în interiorul acestuia, ușa de acces fiind neasigurată, de unde ar fi sustras suma de 7.000 de lei.

În urma documentării activității infracționale, la data de 17 februarie a.c., bărbatul de 36 de ani a fost reținut, pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt calificat.

La aceeași dată, persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar.

 

Update/Hoții nu iartă pe nimeni, dar vigilența le poate încurca planurile!

La data de 17 februarie a.c., persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 zile și interdicția de a părăsi localitatea de reședință.

Reamintim că, la data de 16 februarie a.c., în jurul orei 08:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat de 53 de ani, din județul Iași, cu privire la faptul că, în gara din Târgu-Neamț, se află o tânără, de 18 ani, din județul Dolj, care prezintă deficiențe de vorbire și auz și care reclamă faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras un telefon mobil.

Polițiștii de investigații din Târgu-Neamț au notat cu atenție detaliile oferite în scris de persoana vătămată, iar experiența și flerul acestora au dus la identificarea și depistarea persoanelor bănuite de comiterea faptei.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 16 februarie a.c., în jurul orei 05:30, două persoane, cu vârste de 24 și 50 de ani, din județul Iași și Grumăzești, profitând de întuneric și de vulnerabilitatea persoanei vătămate,  i-ar fi sustras acesteia un telefon mobil și încărcătorul aferent.

Totodată, persoanele în cauză, ar fi comercializat bunurile unei persoane din Târgu-Neamț.

În urma documentării activității infracționale, în cursul aceleiași zile, cele două persoane, au fost reținute, pentru 24 de ore, fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

Politistii au recuperat bunurile sustrase, pe care le-au restituit persoanei vătămate, întreg prejudiciul fiind recuperat.