17 Iunie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 17 IUNIE

Depistați conducând sub influența alcoolului

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 16:30, polițiștii din cadrul Formațiunii de Poliție Rutieră Târgu-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe DJ 157G, în localitatea Răucești, au depistat în trafic un bărbat, de 38 de ani, din Oglinzi, care emana halenă alcoolică.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 18:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat în trafic, pe strada Petru Movilă, din Piatra-Neamț, un bărbat, de 52 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În ambele cauze, polițiștii au întocmit dosare penale, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Conducea un moped fără permis de conducere

La data de 16 iunie a.c., în jurul orei 08:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce executau activități de supraveghere și control a traficului rutier, pe strada Fermelor, în localitatea Piatra-Neamț, au executat semnale acustice si luminoase pentru oprirea un moped condus de un bărbat de 54 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

În cază, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.