16 Octombrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 16 OCTOMBRIE

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 15 octombrie a.c., în jurul orei 16:00, polițiștii din cadrul Biroului Ordine Publică Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au procedat la oprirea în trafic, pe strada Bistriței, a unui autoturism ce tracta o remorcă, condus de un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Bicazu Ardelean.

În urma verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că remorca ar fi neînmatriculată, iar plăcuța cu număr de înmatriculare aplicată acesteia ar fi falsă.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare.

***

În noaptea de 15 octombrie a.c., în jurul orei 00:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, în localitatea Pâncești, au procedat la oprirea în trafic a unui autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Conducătorul auto a fost condus la o unitate medicală, unde în prezența personalului medical a refuzat recoltate de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

 

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță

În perioada 14-15 octombrie a.c., polițiștii din Neamț au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranță publică.

Astfel, la data de 14 octombrie a.c., în intervalul orar 14:30 - 23:30 și la data de 15 octombrie a.c., în intervalul orar 15:30 - 22:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliţie Rurală Ion Creangă, împreună cu specialiști din cadrul Ocolului Silvic Roman și Băcești au desfășurat activități specifice, pentru creșterea gradului de siguranță al cetățeanului, asigurarea unui climat de siguranță publică, în scopul diminuări riscului accidentelor rutiere şi al infracțiunilor stradale cât şi pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice.

În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 10 sancțiuni contravenționale, fiind retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, atât la data de 14 cât și la data de 15 octombrie a.c., polițiștii au confiscat trufe, în cantitatea totală de aproximativ 2.500 grame trufe negre și 367 grame de trufe albe.

***

În noaptea de 14 spre 15 octombrie a.c., în intervalul orar 18:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au acționat, pe raza de competență a secției, pentru prevenirea şi combaterea criminalității stradale, a faptelor cu violență, prevenirea și combaterea faptelor care aduc atingere siguranței traficului rutier.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 22 de sancțiuni contravenționale, fiind retrase 6 certificate de înmatriculare și reținut un set de plăcuțe de înmatriculare.

***

La data de 15 octombrie a.c., acțiunile au continuat pe raza Secției de Poliție Rurală Săvinești, ocazie cu care au fost constatate un număr total de 16 sancțiuni contravenționale.

Totodată, polițiștii au reținut un permis de conducere şi un set de plăcuțe de înmatriculare, fiind retras un certificat de înmatriculare.

***

În perioada 14-15 octombrie a.c., în intervalul orar 08.00 - 16.00 şi 16.00 - 24.00, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Neamț, au acționat pe linia prevenirii şi combaterii infracțiunilor contra patrimoniului pe raza municipiului Piatra-Neamț, Roman și a orașului Târgu-Neamț.

Pe timpul desfășurării acțiunilor au fost desfășurate activități preventive, fiind efectuate instruiri cu privire la modalitățile de prevenire, pentru a nu deveni victime ale infracțiunilor de furt şi înșelăciune.

Totodată, polițiștii au acţionat pentru întărirea climatului de siguranţă publică, prevenirea comiterii infracţiunilor contra patrimoniului săvârșite prin violenţă, a furturilor din buzunare, vagabondaj, proxenetism, a tâlhăriilor stradale, a furturilor de şi din autoturisme, furturi din locuințe, vânzare/cumpărare produse alimentare, legume şi băuturi alcoolice vândute ocazional , urmărindu-se prinderea în flagrant a autorilor unor astfel de fapte penale.

De asemenea, s-a acționat în scop investigativ pentru identificarea şi prinderea persoanelor urmărite sau dispărute în temeiul legii, precum şi a prevenirii şi combaterii traficului şi furturilor de și din autovehicule.

Galerie foto