16 Martie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 16 MARTIE

Acțiuni permanente pentru prevenirea delictelor silvice

La data de 15 martie a.c., în jurul orei 17:30, polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au depistat pe Drumul Național 15 F, din localitatea Agapia, o autoutilitară care transporta aproximativ 9,70 m.c. de material lemnos, fără documente legale.

Conducătorul auto, a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legislației silvice, cu amendă în valoare de 6.000 lei, fiind dispusă confiscare faptică a materialului lemnos transportat, care a fost predat în custodia Ocolului Silvic Târgu-Neamț.

Activități preventive în municipiul Piatra-Neamț

La data de 15 martie a.c., polițiști din cadrul din cadrul Biroului de Siguranță Școlară Neamț au desfășurat activități informativ-preventive, la Liceul Economic "Alexandru Ioan Cuza" din Piatra-Neamț.

În cadrul discuțiilor au fost atinse subiecte precum abuzul fizic și emoțional asupra minorilor, precum și metodele de prevenire ale acestuia.

Elevii au identificat împreună cu polițiștii factorii favorizanți și măsurile de prevenire pe care ar trebui să le aibă în vedere pentru a nu ajunge în postura de victimă.

Aceste întâlniri urmăresc încurajarea dialogului în vederea identificării principalelor probleme cu care se confruntă elevii în mediul școlar, social sau familial.

Recomandări pentru elevi în vederea prevenirii violenţei în şcoli:

- Fiţi atenţi atunci când vă alegeţi prietenii! Evitaţi prietenia persoanelor violente sau conflictuale!

- Dacă sunteți victima comportamentului violent din partea unor colegi sau a altor persoane din anturaj, anunțați profesorii, părinții sau poliția, pentru a fi ajutați!

- Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute, pentru a nu fi manipulaţi să comiteţi infracţiuni sau să deveniţi victima acestora!

Mandate de executare puse în aplicare de polițiști

La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, au pus în executare, un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat de 55 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate de 1 an,  pentru săvârșirea infracțiunilor de violență în familie, violare sediu profesional și amenințare.

Bărbatul, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

***

La data de 15 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Dulcești, au depistat, în localitatea Horia, un tânăr, de 22 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Roman la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și trei luni,  pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Tânărul, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

 

Galerie foto