16 Ianuarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 16 IANUARIE

Depistat în flagrant de polițiști, conducând sub influența alcoolului

La data de 15 ianuarie a.c., în jurul orei 08:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz și cei ai Secției de Poliție Rurală Bicaz aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa sinuos, pe Drumul Județean 127 A, în localitatea Dămuc.

Conducătorul auto, în vârstă de 47 de ani, din Dămuc,  a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță

La data de 13 ianuarie a.c., în intervalul orar 15:00-18:00, polițiștii Biroului Rutier Piatra-Neamț, împreună cu secțiile de poliție rurală arondate Poliției municipiului Piatra-Neamț au acționat în sistem integrat, pe raza de competență, pe linia constatării și sancționării abaterilor săvârșite de pietoni, bicicliști și căruțași, în scopul prevenirii și combaterii cauzelor generatoare de accidente atât în mediul urban, cât și în mediul rural.

În urma desfășurării activităților, polițiștii au constatat un număr de 59 de contravenții, dintre care 24 abateri bicicliști, 4 abateri pietoni, 4 abateri căruțași și 25 de alte abateri, fiind reținute 3 permise de conducere și retras un certificat de înmatriculare.

Totodată, a  fost constată o contravenție la Legea 38 din 2003, privind transportul public de persoane contra cost, fără a deține autorizație taxi valabilă sau copie conformă valabilă, ocazie cu care s-a procedat la reținerea certificatului și a plăcuțelor de înmatriculare, fiind suspendat dreptul de utilizare a autoturismului pe o perioadă de 6 luni.

Pe timpul desfășurării acțiunii au fost aplicate și 2 sancțiuni la Legea 197 din 2020,  fiind confiscată cantitatea de 3,8 m.c. material lemnos.