16 Decembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 16 DECEMBRIE

Aproximativ 15 kg de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

La data de 15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au depistat, în zona unui supermarket din municipiul Piatra-Neamț, o tânără, în vârstă de 22 de ani, din Roznov, care comercializa fără drept articole pirotehnice, din categoria F2.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept și comercializarea către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, materialele pirotehnice identificate fiind indisponibilizate.

 

Depistați conducând sub influența alcoolului

La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 19:10, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Zănești, a unui autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 13:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Sagna au procedat la oprirea în trafic, în localitatea Luțca, a unui autoturism condus de un bărbat de 63 de ani, din Roman.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

 

Eveniment rutier pe fondul consumului de alcool

La data de 15 decembrie a.c., în jurul orei 16:10, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Târgu-Neamț.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 53 de ani, din Cărcăoani, conducea un utilaj agricol, pe strada Vânători, din localitatea Târgu-Neamț, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu gardul unui imobil.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Acesta a fost condus la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

 La data de 15 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț, în urma unei sesizări transmise de un polițist aflat în timpul liber, au depistat în municipiul Piatra-Neamț un bărbat, de 41 de ani, din aceeași localitate, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii și care se sustrăgea de la executarea acestuia.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani și 3 luni, pentru săvârșirea mai multor infracțiuni.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

 

 

 

 

 

Galerie foto