14 Decembrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 14 DECEMBRIE

Mandat de executare a unei pedepse privative de libertate pus în aplicare de polițiști

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui tânăr, de 22 de ani, din Piatra-Neamț.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Buhuși la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 8 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Aproximativ 17 kg de articole pirotehnice, indisponibilizate de polițiști

La data de 13 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Neamț au depistat, pe raza localității Farcașa, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din aceeași localitate, care deținea fără drept articole pirotehnice, din categoriile F3, F4 și P1.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, cercetările fiind continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

 

Reținut pentru mai multe infracțiuni

La data de 10 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra-Neamț au fost sesizați de către un bărbat, în vârstă de 75 de ani, din Piatra-Neamț, cu domiciliul în Germania, cu privire la faptul că persoane necunoscute au intrat prin efracție într-un imobil, din Piatra-Neamț.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, la data de 9 decembrie a.c., două persoane, cu vârste de 15, respectiv 21 de ani, din Piatra-Neamț, ar fi pătruns prin forțarea unei ferestre în imobilul în cauză, de unde ar fi sustras un laptop, un telefon mobil, iar dintr-o borsetă aflată pe o noptieră, suma de 300 de euro, cauzând un prejudiciu total estimat la suma de 1.050 euro.

Parte din prejudiciul produs, respectiv laptop-ul și telefonul mobil, a fost recuperat de polițiști și restituit persoanei vătămate.

La data de 13 decembrie a.c., în urma probatoriului administrat, față de tânărul de 21 de ani, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.

Galerie foto