14 Aprilie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 14 APRILIE

Conducea sub influența băuturilor alcoolice

La data de 13 aprilie a.c., în jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurală Săvinești au depistat cu privire la producerea unui eveniment rutier, în localitatea Dumbrava Roșie.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în timp ce un bărbat, de 49 de ani, din Dumbrava Roșie, se deplasa pe Drumul Județean 157, în Dumbrava Roșie ar fi efectuat viraj la stânga, pentru a pătrunde în curtea unui imobil, moment în care ar fi intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr, de 27 de ani, din Roznov, ce se deplasa din sens opus.

În urma evenimentului rutier au rezultat doar pagube materiale.

Întrucât bărbatul de 49 de ani manifesta un comportament nefiresc, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,53 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În aceste zile polițiștii rutieri vor fi la datorie și vor acționa pe întreaga rețea de drumuri județene, pentru asigurarea fluenței traficului și siguranței deplasărilor, în special în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor de circulație și la orele când se înregistrează fluxuri importante de persoane și autovehicule spre zonele și localitățile turistice și în preajma lăcașelor de cult religios.

Având în vedere specificul acestei perioade, traficul rutier este aglomerat pe anumite artere, motiv pentru care recomandăm conducătorilor auto să își păstreze calmul, să manifeste atenție sporită în trafic, să respecte regimul legal de viteză, regulile de circulație și semnalele polițiștilor rutieri.

Dacă autoturismul  rămâne staționat sau parcat, asigurați-vă că accesul în interior este blocat și nu lăsați în interior, bunuri la vedere.

De asemenea, recomandăm pietonilor să traverseze prin locurile special amenajate, după o asigurare temeinică.

In această  perioadă, efectivele de poliție rutieră au fost suplimentate pentru desfășurarea în condiții de siguranță a traficului rutier.