13 Noiembrie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 13 NOIEMBRIE

Depistați în flagrant de polițiști
 
La data de 11 noiembrie a.c., în jurul orei 22:50, polițiștii din cadrul Poliției orașului Roznov, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier, în localitatea Roznov au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism, ce se deplasa pe direcția Piatra Șoimului-Roznov.
 
Deoarece conducătorul autoturismului în cauză nu a oprit la semnalul polițiștilor, s-a procedat la urmărirea acestuia pe o distanță de aproximativ 4-5 km, până în localitatea Săvinești.
 
Polițiștii au procedat la legitimarea conducătorului auto, un bărbat în vârstă de 35 de ani, din Piatra Șoimului și testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
 
La data de 12 noiembrie a.c., în jurul orei 02:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au depistat pe raza localității Bicaz, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din Bicaz-Chei.
 
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.
 
***
La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 01:20, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina în timp ce se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu și desfășurau activități de îndrumare, supraveghere și control al traficului rutier, pe DN 15C, în localitatea Dobreni, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care circula sinuos și cu viteză redusă, având direcția de deplasare Piatra Neamț-Târgu Neamț.
 
În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că autoturismul ar fi fost condus de o tânără de 18 ani, din Piatra-Neamț, acesta neavând drept de a conduce vehicule pe drumurile publice, autoturismul fiindu-i încredințat spre a fi condus de un alt tânăr în vârstă de 18 ani, din localitatea Teleac, pasager în autoturismul în cauză.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și încredințarea vehiculului spre a fi condus unei persoane despre care cunoștea faptul că nu posedă permis de conducere.
 
Acțiuni pentru creșterea gradului de siguranță
 
La data de 12 noiembrie a.c., în intervalul 16:00-22:00 polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au acționat pe raza de competentă pentru creșterea gradului de siguranță publică.
 
În noaptea de 11 spre 12 noiembrie a.c., în intervalul orar 22:00-02:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu Neamț, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț au acționat, pe raza localităților Răucești şi Vânători-Neamț, pentru prevenirea producerii evenimentelor rutiere și a faptelor cu violență.
 
În baza neregulilor constatate au fost aplicate un număr de 81 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 2 permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.
 
Reținuți pentru mai multe infracțiuni
 
La data de 9 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare au fost sesizați, cu privire la faptul că, pe raza localității Girov, are loc un conflict între mai multe persoane.
 
Cu ocazia deplasării la fața locului și a verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că pe fondul unui conflict mai vechi, 3 persoane cu vârste cuprinse între 39 și 46 de ani, din Girov și județul Suceava, ar fi pătruns fără drept în imobilul unui tânăr în vârstă de 23 de ani, din Girov, exercitând acte de violență asupra a 5 persoane.
 
La data de 12 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ștefan cel Mare, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, au efectuat 3 percheziții domiciliare, în județul Suceava, la imobilele persoanelor bănuite de comiterea faptei, fiind identificate și ridicate mai multe mijloace de probă, ce vizează posibila activitatea infracțională a persoanelor în cauză.
 
Având în vedere materialul probatoriu administrat în cauză, la data de 12 noiembrie a.c., organele de cercetare penală au dispus măsura preventivă a reținerii pentru o perioadă de 24 de ore a celor trei persoane, acestea fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, violare de domiciliu și amenințare.
 
În activități au fost angrenați luptători din cadrul Serviciilor Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Suceava și Neamț, criminaliști din cadrul Serviciului Criminalistic Suceava și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava.