13 Mai 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 13 MAI

Update/ Bănuit de tâlhărie, reținut de polițiști

La data de 12 mai a.c., persoana în cauză ai fost prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de acestea fiind dispusă măsura controlului judiciar.

La data de 8 mai a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către managerul unui departament de securitate, al unui supermarket din Roman, cu privire la faptul că un agent de securitate, a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, un bărbat de 36 de ani, din județul Iași, ar fi încercat să părăsească incinta unui supermarket, cu o pungă de produse alimentare, pe care nu le-ar fi achitat, iar în momentul  în care ar fi fost interceptat de un agent de securitate, pentru a prezenta bonul fiscal, ar fi exercitat asupra acestuia acte de violență, pentru a-și asigura ieșirea din supermarket.

În urma colaborării polițiștilor din cadrul Biroului de Investigații Criminale Roman, cu cei din cadrul Secției de Poliție Miroslava, bărbatul a fost identificat în județul Iași și condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor.

În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

 

Acțiuni pentru prevenirea evenimentelor negative, în care pot fi implicați câini periculoși sau agresivi

În perioada 8-11 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Protecția Animalelor Neamț, împreună cu polițiști din cadrul Poliției orașului Roznov și ai secției de Poliție Rurală Săvinești au acționat, pe raza localităților Roznov, Podoleni și Săvinești, pentru prevenirea evenimentelor negative, în care pot fi implicați câini periculoși sau agresivi și pentru identificarea neregulilor la regimul de detenție al acestora.

Cu această ocazie au fost efectuate verificări la 41 de persoane, ce deține aceste specii de câini, fiind realizate instruiri cu privire la obligațiile legale ce trebuiesc respectate de aceștia, legate de înregistrarea și declararea acestor animale la Asociațiile Chinologice și la sediul structurii de poliție, pe raza căruia se află imobilul unde sunt deținuți astfel de câini.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 17 sancțiuni contravenționale.

 

Acțiune pentru verificare tansportatorilor de mărfuri sau material lemnos

În perioada 09-11 mai a.c., polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, Biroului de Ordine Publică Piatra-Neamț și Secției de Poliție Rurală Gârcina au acționat, pe raza de competență a municipiului Piatra-Neamț și a Secției de Poliție Rurală Gârcina, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, cu precădere a celor generate de abateri ale transportatorilor de marfă sau material lemnos.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate un număr de 35 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 8.700 de lei, 33 dintre acestea pentru abateri la regimul rutier.

Totodată, polițiștii au reținut 1 permis de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare, pe timpul desfășurării acțiunii nefiind constate infracțiuni.

 

Conducea cu viteză, sub influența alcoolului

La data de 12 mai a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au depistat, pe Drumul Național 15, în localitatea Bistrița, un autoturism condus de un bărbat de 33 de ani, din Alexandru cel Bun, care se deplasa cu viteza de 129 km/h, pe un sector de drum în localitate.

Deoarece bărbatul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de  conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Acțiune pe linia depistării persoanelor urmărite

La data de 12 mai a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț, împreună cu cei din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești și Formațiunii de Investigații Criminale Buhuși au desfășurat o acțiune, pe linia depistării persoanelor urmărite, pe raza județelor Neamț și Bacău.

Astfel, polițiștii au depistat, în localitatea Buhuși, un bărbat de 42 de ani, din Tașca, pe numele căruia era emis un mandat de executare a pedepsei închisorii.

Acesta era condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 2 ani, 5 luni  și 10 zile de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, sub influența alcoolului și punerea în circulație a unui vehicul neînmatriculat.

Cel în cauză a fost condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 12 mai a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani s-au sesizat din oficiu și au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Barticești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În data de 12 mai a.c., în jurul orei 10:00, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metri de fratele său, în vârsta de 64 de ani, fiind depistat în flagrant de polițiști în imobilul acesteia, din localitatea Barticești.

Având în vedere cele constatate, la data de 12 mai a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Galerie foto