13 Februarie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 13 FEBRUARIE

Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiștii nemțeni

Zilnic, polițiștii rutieri se află în teren, pentru supravegherea traficului rutier și prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere.

În noaptea de 12 februarie a.c., în jurul orei 01:30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați cu privire la producerea unui eveniment rutier, pe bulevardul General Nicolae Dascalescu.

Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că în urma accidentului au rezultat doar pagube material, respectiv avarierea unui autoturism, condus de un tânăr de 22 de ani, din Dumbrava Roșie și a unei autoutilitare de dezăpezire condusă de un bărbat de 62 de ani, din Piatra-Neamț.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul tânărului de 22 de ani.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 12 februarie a.c., în jurul orei 18:30, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au oprit in trafic, pe strada Nucilor, în localitatea Gherăiești un autoturism, condus de un bărbat de 51 de ani, din Botești.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,68  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

În noaptea de 11 februarie a.c., în jurul orei 02:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au oprit in trafic, pe aleea Tineretului, din Piatra-Neamț un autoturism, condus de un tânăr de 20 de ani, din Alexandru cel Bun.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,90  mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Reamintim că efectul consumului de alcool/droguri/substanțe psihoactive, crește probabilitatea implicării în evenimente rutiere, prin afectarea echilibrului, vitezei de reacție, capacității de coordonare a mișcărilor, felului în care se orientează în spațiu sau modului în care apreciază distanța sau viteza.

 

Intervenție salvatoare a polițiștilor de la Postul de Poliție Bârgăuani

Munca de polițist te aduce, de multe ori, în situații neobișnuite.

Agent șef adjunct Ciofoaia Ioan Alexandru și agent de poliție Nicorescu Bogdan au intervenit sâmbătă seară la un caz semnalat de o femeie de 63 de ani, din comuna Bârgăuani, cu privire la faptul că fiul acesteia, de 38 de ani, ar fi spart un geam, fiind tăiat la mână.

Ajunși la fața locului, au constat că rana era una destul de adâncă, fiind secționată artera brahială, bărbatul pierzând deja o cantitate mare de sânge.

Polițiștii au improvizat un garou, limitând pierderea sângelui, până la sosirea un echipaj medical specializat. Intervenția acestora a fost una salvatoare.

Bărbatul a fost internat la o unitate spitalicească din Piatra-Neamț și apoi transferat la Iași, aflându-se în prezent în afara oricărui pericol.

Agent șef adjunct Ciofoaia Ioan-Alexandru este polițist în localitatea Bârgăuani, de la încadrare, din anul 2015, fiind tutorele profesional al agentului de poliție Nicorescu Bogdan, care este încadrat la același post de poliție, din decembrie 2022, când a devenit polițist.

Felicitări și cât mai multe intervenții în sprijinul comunității!

Galerie foto