12 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamț - Compartimentul Relații Publice

BULETIN DE PRESĂ 12 SEPTEMBRIE

Infracțiuni rutiere depistate în flagrant de polițiști

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 07:30, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat, de 59 ani, din județul Bacău, în timp ce conducea un autoturism pe DN2-E85, în localitatea Horia.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că, autoturismul condus de bărbatul în cauză nu era înmatriculat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.

***

La aceeași dată, în jurul orei 10.30, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra Neamț  au depistat în trafic un bărbat, de 44 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Petru Movilă, în municipiul Piatra Neamț.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că, bărbatul, din Piatra Neamț, figurează având dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice suspendat.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

***

La data de 11 septembrie a.c., în jurul orei 17.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au depistat în trafic un bărbat, de 34 de ani, în timp ce conducea un moped pe Drumul Județean 207 C, din Valea Ursului.

Conducătorul auto, din Valea Ursului, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era înmatriculat sau înregistrat.

Acesta a fost condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul neînmatriculat sau neînregistrat sub influența alcoolului și fără permis de conducere.

 

Urmărit internațional depistat de polițiștii 

La data de 10 septembrie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au depistat, în municipiul Piatra Neamț, o femeie, de 40 de ani, din Văleni, care era urmărită la nivel internațional.

Pe numele acesteia, era emis de autoritățile judiciare din Italia un mandat european de arestare, pentru săvârşirea pe teritoriul Italiei a două infracţiuni de tâlhărie.

Aceasta a fost prezentată de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acesteia pentru 24 de ore, fiind încarcerată în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

La data de 11septembrie, persoana în cauză a fost prezentată Curții de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

 

Bănuit de tâlhărie calificată, reținuți de polițiști

La data de 10 septembrie a.c., în jurul orei 22.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au fost sesizați de către un bărbat, de 51 de ani, din Piatra Neamț, cu privire la faptul că a fost victima infracțiunii de tâlhărie.

Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, la aceeași dată, în jurul orei 22.00, în timp ce bărbatul se afla pe o stradă din municipiul Piatra Neamț, ar fi fost amenințat cu acte de violență de către o persoană de sex masculin și deposedat de o borsetă în care avea suma de 100 de lei, 50 bilete de transport în comun, un telefon mobil și alte bunuri personale.

La data de 12 septembrie a.c., în urma activităților investigative efectuate de polițiști, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un tânăr de 19 ani, din Piatra Neamț, din prejudiciul în cauză fiind recuperat telefonul mobil, care a fost restituit persoanei vătămate.

Acesta a fost condus la sediul poliției, în vederea continuării cercetărilor, iar în baza probatoriului administrat, a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie calificată.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.