12 August 2023Sursa: Ipj Neamț

BULETIN DE PRESĂ 12 AUGUST

Acțiuni ale polițiștilor pentru siguranța traficului rutier și prevenirea faptelor cu violență

La data de 11 august a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț, alături de cei din cadrul Formațiunii Rutiere Târgu-Neamț și de jandarmii nemțeni au acționat, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și a faptelor cu violență.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate aproximativ 30 de sancțiuni contravenționale,în valoare totală de 4.640 de lei.

Forțele de ordine au legitimat peste 50 de persoane și fiind efectuate verificări la aproximativ 50 de vehicule.

Ca și sancțiuni complementare, polițiștii au reținut un permis de conducere și au retras 2 certificate de înmatriculare. 

Acțiunile în sistem inegrat vor continua zilnic și pe perioada minivacanței pentru prevenirea faptelor cu violență și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.
 

Depistați conducând sub influența alcoolului

În noaptea de 12 august a.c., în jurul orei 01:40, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Bicazu Ardelean, în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, pe Drumul Național 12 C, din localitatea Bicazu Ardelean, au depistat în trafic un tânăr, de 23 de ani, din Bicaz, care prezenta halenă alcoolică și incoerență în vorbire. 

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 02:11, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați prin apel 112 cu privire la producerea unui eveniment rutier, în urma căruia au rezultat doar pagube materiale.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, în timp ce un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Târgu-Neamț, conducea un autoturism pe Aleea Codrului, ar fi intrat în coliziune cu un alt autoturism ce se deplasa în fața sa.

Ambii conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cazul bărbatului de 40 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, continuând cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.