12 Aprilie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 12 APRILIE

Material lemnos și ansamblu de vehicule indisponibilizate de polițiști

La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 05:20, polițiștii din cadrul Serviciul de Poliție Rurală Târgu-Neamț au oprit, în localitatea Vânători-Neamț, un ansamblu de vehicule, condus de un bărbat de 48 de ani, din județul Harghita, care transporta cherestea.

Polițiștii au procedat la verificarea documentelor de transport, rezultând că există documente pentru transportul volumului de 34,88 m.c. cherestea.

Deoarece exista suspiciuni cu privire la cantitatea de material lemnos transportat, ansamblul de vehicule a fost însoțit la Ocolul Silvic Târgu-Neamț, unde împreună cu organele silvice și polițiștii Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol, din cadrul Serviciului de Ordine Publică Neamț s-a procedat la inventarierea materialului lemnos transportat, rezultând o diferență de 10,55 m.c. cherestea transportată în plus, față de cantitatea înscrisă în documentele de transport.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 metri cubi neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 45,433 m.c. cherestea precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 50.000 de euro.

 

Update/Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 11 aprilie a.c., persoana în cauză a fost prezentată instanței de judecată, față de aceasta fiind dispusă măsura arestului preventiv pentru 30 zile.

În fapt, la data de 10 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Pildești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 17:00, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția sa, în vârsta de 48 de ani, fiind depistat în flagrant de polițiști în imobilul acesteia, din localitatea Pildești.

Având în vedere cele constatate, la data de 10 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

 

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 11 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Botești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție.

La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 19:30, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, la data de 21 martie a.c., prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metri de fratele său, în vârsta de 64 de ani, fiind depistat în flagrant de polițiști în imobilul acesteia, din localitatea Botești.

Totodată, prin ordonanța Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, din data de 03 aprilie a.c., față de bărbatul în cauză s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar.

Având în vedere cele constatate, la data de 11 aprilie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de înlocuire a măsurii controlului judiciar.

 

Reținut pentru furt calificat

La data de 11 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați, de către un bărbat de 49 de ani, din Icușești, cu privire la faptul că, a fost victima infracțiunii de furt.

Din cercetările efectuate de polițiști a reieșit că, la data de 11 aprilie a.c., un bărbat de 50 de ani, din Icușești, ar fi pătruns prin efracție, în imobilul bărbatului de 49 de ani, de unde ar fi sustras două drujbe și o secure.

În baza probatoriului administrat, față de bărbatul de 50 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, bunurile în cauză fiind ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Galerie foto