11 Octombrie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 11 OCTOMBRIE

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 11 octombrie a.c., în jurul orei 05:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, pe bulevardul Decebal, din municipiul Piatra-Neamț, a unui autoturism condus de un tânăr de 42 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

În noaptea de 11 octombrie a.c., în jurul orei 01:10 polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț  au depistat în trafic, pe strada Dărmănești, un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani, din aceeași localitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substanțe.

***

La data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 17:40 polițiștii din cadrul Postului de Poliție Pângărați  au depistat în trafic, în localitatea Poiana, un moped condus de un bărbat de 42 de ani, din aceeași Pângărați.

Conducătorul mopedului a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că mopedul nu este înmatriculat, iar conducătorul auto nu posedă permis de conducere, pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Bănuit de furt calificat, reținut de polițiști

La data de 4 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați, de către o femeie de 67 de ani, din Târgu-Neamț, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din locuință.

La data de 6 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați, de către aceeași femeie, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-o anexa a locuinței de unde au sustras bunuri.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat faptul că, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în imobilul pârții vătămate de unde ar fi sustras mai multe bunuri, pe care ulterior le-ar fi vândut, cauzând un prejudiciu de aproximativ 20.000 lei.

În urma documentării activității infracționale, polițiștii din cadrul Formațiunii de Investigații Criminale Târgu-Neamț, au identificat și depistat persoana bănuită de comiterea faptei, un minor de 17 ani, din Târgu-Neamț.

Aproximativ 20% din valoarea prejudiciului a fost recuperat de polițiști și restituit persoanei vătămate.

În urma administrării materialului probator, persoana în cauză a fost reținută pentru 24 de ore, fiind cercetată sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat.