11 Iunie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 11 IUNIE

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 10 iunie a.c., în jurul orei 23:20, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț, în timp ce efectuau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DJ 157, în localitatea Izvoare, au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Gârcina.

În urma testării cu aparatul din dotare au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

 

Depistat conducând fără permis, reținut de polițiști

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Urecheni, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au oprit pentru verificări un autoturism ce se deplasa pe DJ 155 B, în localitatea Urecheni.

Conducătorului autoturismului i-au fost solicitate documentele personale și ale autoturismului, acesta înmânând doar o poliță de asigurare obligatorie și un certificat de înmatriculare.

Acesta a relatat verbal polițiștilor datele de identitate ale unui bărbat, din localitatea Păstrăveni. Având în vedere că, persoana care conducea autoturismul nu corespundea, din punct de vedere fizionomic, cu fotografia persoanei a cărei identitate a fost declarată, bărbatului i-a fost comunicat faptul că, va fi condus la sediul unității de poliție pentru verificări suplimentare, acesta demarând în trombă.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat că, persoana care a condus autoturismul, este un bărbat în vârstă de 32 de ani, din Păstrăveni, care figurează cu dreptul de a conduce vehicule reținut. 

În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, cu privire săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Prin ordonanța procurorului, față de bărbatul în cauză a fost dispusă continuarea urmării penale, fiind emis un mandat de aducere. 

Cu ocazia punerii în executare a mandatului de aducere, bărbatul nu a fost identificat la locația de domiciliu, prezentându-se ulterior la sediul Secției de Poliție Rurală Urecheni unde a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0,17 mg/l alcool pur în aerul expirat.

 În urma probatoriului administrat în cauza s-a dispus reținerea acestuia, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Neamț cu propunerea de luare a unei măsuri preventive.

 

Reținuți pentru mai multe infracțiuni

La data de 10 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă, au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că, pe o stradă din localitatea Bozieni are loc un conflict între mai multe persoane.

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă,   luptătorii SAS Neamț și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău, fiind identificate mai multe persoane.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, în timp ce un bărbat în vârstă de 34 de ani, din Bozieni se deplasa cu un atelaj hipo, ar fi aruncat cu un obiect contondent spre un alt bărbat, în vârstă de 34 de ani, din aceeași localitate, ce desfășura activități agricole și i-ar fi adresat amenințări, de natură să îi creeze o stare de temere.

În urma conflictului, bărbatul de 34 de ani împreună cu tatăl său, în vârstă de 60 de ani, s-ar fi deplasat la locuința bărbatului de 34 de ani, unde ar fi pătruns fără drept și ar fi lovit cu o toporișcă peretele din zona ușii de acces în locuință.

Ulterior acestui moment, cei doi au ieșit din curtea acestuia, ar fi luat, fără drept un atelaj hipo și o cabalină, care aparțineau bărbatului de 34 de ani.

Prin faptele săvârșite de cei trei, a fost tulburată ordinea și liniștea publică, față de aceștia fiind dispusă măsura preventivă de reținere pentru 24 de ore, urmând ca la data de 11 iunie a.c. să fie prezentați în Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman cu propunere de luare a măsurii preventive.

Cercetările se continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, distrugere, violare de domiciliu, tulburarea ordinii și liniștii publice, amenințare și violență în familie.

 

Cercetări în urma unui eveniment rutier

La data de 10 iunie a.c., orele 08:50, polițiștii din cadrul Biroul Rutier Piatra-Neamț au fost sesizați despre faptul că, la Unitatea de Primiri Urgențe Piatra-Neamț s-a prezentat o persoană reclamând că fetița ei, în vârstă de 6 ani, în timp ce se deplasa pe strada Gavril Galinescu, din Piatra-Neamț, a fost acroșată de o trotinetă electrică.

În urma cercetărilor efectuate de polițiști s-a stabilit că, în jurul orei 07:40, în timp ce o persoană se deplasa pe trotinetă electrică, pe strada Gavril Galinescu, ar fi acroșat-o pe minora în cauză, care traversa strada.

În urma evenimentului produs, conducătorul trotinetei a părăsit locul accidentului fără încuviințarea poliției, minora fiind transportată la o unitate medicală, pentru acordarea de îngrijiri  medicale.

Urmare a activităților informativ-operative desfășurate de polițiști, a fost identificat autorul accidentului rutier, un minor, în vârstă de 16 ani, din localitatea Negrești.

Polițiștii continuă cercetările, în cadrul unui doar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Galerie foto