11 Iulie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 11 IULIE

Studenți aflați în practică la IPJ Neamț

Începând cu data de 10 iulie a.c., 22 de studenţi de la Academia de Poliţie ,,Alexandru Ioan Cuza,, Bucureşti, îşi vor aprofunda noţiunile teoretice în cadrul structurilor operative din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Neamţ, precum şi la poliţiile municipale şi orăşeneşti.

Cei 20 băieţi şi 2 fete au fost repartizați unui tutore profesional, care are rolul de a îl îndruma pe întreaga perioadă a desfăşurării stagiului de practică, astfel încât cunoştinţele teoretice şi practice deprinse, să fie valorificate de către viitorii poliţişti în cadrul examenelor din perioada studenţiei, dar mai ales în viitoarea carieră.

Le urăm mult succes!

 

Acțiune cu forțe mărite pe raza orașului Târgu-Neamț

La data de 10 iulie a.c., în intervalul prar 08:00-10:00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț, alături de jandarmii nemțeni și polițiștii locali au desfășurat o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a evenimentelor rutiere.

Pe timpul desfășurării acțiunii polițiștii au efectuat verificări la 3 operatori economici, unități de alimentație și săli de jocuri, fiind legitimate 43 de persoane și verificate peste 30 se autovehicule.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 22 sancțiuni contravenționale, dintre care 3 la Legea 61/1991 și 19 la O.U.G. 195/2002.

Pe timpul desfășurării acțiunii nu au fost constate infracțiuni.

 

 

Mobilizare pentru găsirea unor persoane dispărute

În cursul zilei de 10 iulie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au fost sesizați cu privire la faptul că două persoane se află în situații de risc.

În jurul orei 12:40, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat de 43 de ani, din Bălțătești, cu privire la faptul că acesta ar fi plecat voluntar de la stâna unde lucra, de pe raza localității Crăcăoani și speriat de prezența unui urs ar fi fugit și s-ar fi rătăcit în pădure. 

Ulterior bărbatul a revenit cu mai multe apeluri, comunicând de fiecare dată altă locație.

În urma activităților investigative desfășurate de polițiști, bărbatul aflat sub influența băuturilor alcoolice, a fost identificat în localitatea Crăcăoani, acesta nefiind într-o situație de pericol.

Pentru apelarea nejustificată la serviciul 112, acesta a fost sancționat contravențional cu amendă.

 ***

La aceeași dată, polițiștii au fost sesizați de către o femeie de 49 de ani, din județul Brașov, cu privire la faptul că fratele său, în vârstă de 49 de ani ar fi plecat voluntar de la locuința părintească, din localitatea Bălțătești, după ce ar fi consumat aproximativ 200 ml de combustibil, având intenția de a se deplasa spre domiciliul din Brașov.

Având în vedere atât zona, cât și starea psihică a bărbatului, polițiștii și jandarmii au demarat procedurile de căutare.

În urma căutărilor, bărbatul a fost găsit de polițiști, pe raza localității Bălțătești fiind preluat de un echipaj medical.

Recomandări din partea polițiștilor:

– când aveți o rudă sau cunoștință cu obiceiul de a pleca de la domiciliu, ce locuiește singură sau în zone izolate, asigurați-vă că este vizitată periodic de persoane de încredere;

– încercați să cunoașteți cât mai multe din obiceiurile și locurile frecventate de asemenea persoane, în special dacă acestea au mai plecat în trecut, lipsind în mod nejustificat de la domiciliu;

– în situația în care suferă de afecțiuni medicale ce implică situații de potențial pericol pentru propria siguranță, persoana să fie supravegheată cu responsabilitate și atenție, inclusiv cu privire la urmarea tratamentului prescris;

în situația în care asemenea persoane pleacă, sesizați plecarea acestora din timp, pentru a crește șansele de găsire a persoanei înainte de a suferi leziuni.