11 Aprilie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 11 APRILIE

Cercetat pentru conducere sub influența alcoolului

La data de  10 aprilie a.c., în jurul orei 11:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț în timp ce executau serviciul de patrulare si control al traficului rutier pe Drumul Național 15, în localitatea Dumbrava Roșie, au depistat un autoturism ce circula cu viteza de 99 km/oră.

Conducătorul auto, un bărbat de 42 de ani, din Dumbrava Roșie, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii continuă cercetările în cadrul unui dosar penal, întocmit sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Reținut pentru încălcarea ordinului de protecție

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii Secției de Poliție Rurală Săbăoani au reținut pentru 24 de ore, un bărbat, în vârstă de 52 de ani, din Pildești, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Suceava.

În data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 17:00, bărbatul, în vârstă de 52 de ani, ar fi încălcat ordinul de protecție emis de Judecătoria Roman, prin care i se interzicea să se apropie la mai puțin de 100 de metri de soția sa, în vârsta de 48 de ani, fiind depistat în flagrant de polițiști în imobilul acesteia, din localitatea Pildești.

Având în vedere cele constatate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunii de încălcarea ordinului de protecție, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Suceava.

Acţiune pe linia prevenirii şi combaterii infracționalității silvice

La data de 10 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Ordine Publică- Biroul Protecția Fondului Forestier și Piscicol Neamț, sprijiniți de specialiști din cadrul Direcției Silvice Neamț, au desfășurat activități pe linia prevenirii şi combaterii infracționalității silvice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au efectuat verificări la 4 operatori economici, care au ca obiect de activitate exploatarea, transportul, debitarea și comercializarea materialului lemnos.

Doi dintre operatorii economici verificați dețineau în depozit volumul de aproximativ 98 m.c. material lemnos, fără documente legale, iar un alt operator economic nu deținea volumul de aproximativ 66 m.c. material lemnos.

Operatorii economici verificați au fost sancționați contravențional, cu amenzi în valoare de 12.000 de lei, conform Legii nr. 171 din 2010, fiind dispusă și măsura complementară de confiscare a volumului de aproximativ 164 m.c. material lemnos.

Eveniment rutier în Roman

La data de 10 aprilie a.c., în jurul orei 19:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, pe strada Ștefan cel Mare, în municipiul Roman, a avut loc un eveniment rutier.

Din primele cercetări efectuate de polițiști a reieșit faptul că, în timp ce un bărbat de 53 de ani, din Bâra, ar fi condus un autovehicul pe strada Ștefan cel Mare, ar fi pierdut controlul asupra direcției de deplasare, intrând în coliziune cu un copac, rezultând autoaccidentarea conducătorului auto.

Conducătorul auto, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a stabilit faptul că, autoturismul în cauză aparține unui bărbat de 32 de ani, din Roman, care l-ar fi lăsat parcat pe strada Primăverii, neasigurat și cu cheile în habitaclul interior.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de  vătămare corporală din culpă și furt în scop de folosință.

***

Pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la trafic, polițiștii vă recomandă:

Nu vă urcaţi sub nici o formă la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice sau substanțe interzise!

Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente care afectează capacitatea de conducere, deşi exista tendinţa de a se subestima rolul său.

De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.

Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Consumul de alcool și droguri constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!