10 Septembrie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 10 SEPTEMBRIE

Depistați conducând sub influența substanțelor psihoactive

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 22:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț în timp ce desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier, pe bulevardul Republicii. au depistat un autoturism, condus de o tânără de 21 de ani, din Piatra-Neamț.

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Cannabis.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

***

În noaptea de 10 septembrie a.c., în jurul orei 04:00, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au depistat, pe bulevardul General Nicolae Dăscălescu, un autoturism, condus de un tânăr de 18 ani, din Dumbrava Roșie.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul Drugtest, rezultatul indicând o valoare pozitivă pentru Methamphetamine.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Depistați în flagrant de polițiști

În noaptea de 10 septembrie a.c., în jurul orei 01:50, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control   a traficului rutier, au procedat la oprirea în trafic, pe DJ 157G, în localitatea Răucești, a unui moped condus de un tânăr de 19 ani, din Nemțișor, fără a deține permis de conducere.

Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și fără permis de conducere.

***

La data de 9 septembrie a.c., în jurul orei 21:00 polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani au depistat în trafic, pe DN 15C, în localitatea Bălțătești, un autoturism condus de un tânăr de 19 ani, din aceeași localitare, având permisul de conducere suspendat.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Ansamblu de vehicule și material lemnos indisponibilizat de polițiști

La data de  7 septembrie a.c., în jurul orei 19:30, patrula mixtă formată din polițist din cadrul Poliției municipiului Roman și jandarm din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău a oprit pentru verificare, pe strada Ștefan cel Mare, din municipiul Roman, un ansamblu de vehicule ce transporta material lemnos, condus de un bărbat de 44 de ani, din județul Suceava.

Deoarece existau suspiciuni cu privire la corectitudinea documentelor ce însoțeau transportul de material lemnos, ansamblul de vehicule a fost condus, pentru verificări, la Ocolul Silvic Roman.

La data de 8 septembrie a.c., în urma verificărilor realizate a rezultat faptul că, documentele de însoțire ale transportului au fost introduse cu întârziere în aplicația specifică.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloc de transport a materialelor lemnoase în volum de peste 10 m.c. neînsoțite de documente specifice de transport.

Totodată, s-a procedat la indisponibilizarea volumului de 52,16 m.c. cherestea, în valoare de 48.200 de lei precum și a ansamblului de vehicule, în valoare de aproximativ 45.000 de euro.

Galerie foto