10 Februarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 10 FEBRUARIE

Update/Bănuit de săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe, reținut de polițiști

La data de 9 februarie a.c., bărbatul de 36 de ani a fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, fată de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În fapt, la data de 8 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați cu privire la faptul că, în zona Gării, din municipiul Roman, se află o persoană rănită.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a reieșit că, la aceeași dată, în jurul orei 15:50, între doi bărbați cu vârste de 36 și 42 de ani, ambii din municipiul Roman, pe fondul consumului de substanțe halucinogene, ar fi izbucnit un conflict spontan, ambii bărbați aplicându-și reciproc mai multe lovituri, atât cu pumnii și picioarele, cât și cu un cuțit.

Bărbatul de 42 de ani a fost transportat de polițiști la o unitate medicală, pentru acordare de îngrijiri medicale.

În urma materialului probator administrat, față de bărbatul de 36 de ani a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii  de lovire sau alte violențe.

 

Bănuit de comiterea infracţiunii de distrugere prin incendiere, reținut de polițiști

La data de 9 februarie a.c., polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Săbăoani au reținut, pentru 24 de ore, un bărbat de 37 de ani, din Săbăoani, bănuit de comiterea infracțiunii de distrugere prin incendiere.

În fapt, în cursul zilei de 9 februarie a.c., poliţiştii au fost sesizaţi de un bărbat, din Săbăoani, cu privire la faptul că la un imobil nelocuit, din aceeași localitate, se manifestă un incendiu.

Pompierii din cadrul ISU Neamț deplasaţi la faţa locului au acţionat şi lichidat incendiul, fiind stabilită ca posibilă cauză generatoare folosirea intenţionată a unui surse de aprindere.

În urma cercetărilor efectuate şi a activităţilor investigativ-operative desfăşurate de către polițiști, a fost identificat un bărbat de 37 de ani, bănuit de comiterea faptei.

Acesta a fost condus la audieri, iar în baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.

În cursul acestei zile, persoana reținută va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman în vederea luării unei măsuri preventive.

 

Mandat de executare a pedepsei închisorii pus în aplicare de polițiști

La data de 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 39 de ani, din județul Harghita.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Brasov la o pedeapsă privativă de libertate de 8 ani și 4 luni, pentru săvârșirea de infracțiuni de șantaj.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Depistați în flagrant de polițiști

În noaptea de 10 februarie a.c., în jurul orei 02:50, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe linie de supraveghere și control  a traficului rutier, au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe bulevardul Republicii, în municipiul Piatra-Neamț.

Conducătorul auto, în vârstă de 38 de ani, din Piatra-Neamț , a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La data de 9 februarie a.c., în jurul orei 19:40, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Piatra-Neamț au efectuat semnal regulamentar de oprire al unui autoturism care se deplasa, pe strada Orhei, în municipiul Piatra-Neamț.

Conducătorul auto, în vârstă de 57 de ani, din Piatra-Neamț , a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.