10 Februarie 2023Sursa: IPJ Neamț

BULETIN DE PRESĂ 10 FEBRUARIE

Update/Ați văzut-o?

La data de 9 februarie a.c., persoana în cauză a fost identificată de polițiști, pe raza localității Târgu-Neamț. Aceasta nu a fost victima vreunei fapte de natură penală sau contravențională.

La data de 8 februarie a.c., în jurul orei 19.00, polițiștii din cadrul Poliției orașului Târgu-Neamț au fost sesizați de către un bărbat, de 81 de ani, din Târgu-Neamț, cu privire la faptul că, fiica sa AXINTE GABRIELA în vârstă de 47 ani, din aceeași localitate, a părăsit în mod voluntar domiciliul în cursul aceleași zile, la ora 09:30 și nu a mai revenit până în prezent.

Semnalmente: înălţime - 1. 70 m, greutate – 65 de kilograme, consituție atletică, păr scurt grizonat, ochi căprui.

La momentul dispariției aceasta era îmbrăcată cu un palton cu guler din blană, de culoare negru, pantaloni culoare închisă, ghete și căciulă din blană de culoare maro.

Orice persoană care poate oferi informaţii ce pot conduce la depistarea persoanei căutate, este rugată să apeleze Serviciul Unic 112 ori să anunţe cea mai apropiată unitate de poliție.

Mandat pus în executare de polițiști

La data de 9 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Borlești au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, de 44 de ani, din Piatra-Neamț.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 4 ani și 2 luni, pentru săvârșirea infracțiunilor de șantaj și distrugere.

Polițiștii, au depistat persoana în cauză pe raza localității Ruseni, aceasta fiind condusă la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

Cercetați pentru săvârșirea infracţiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice

La data de 28 ianuarie a.c., în jurul orei 20:30, două persoane, ar fi participat la întreceri neautorizate pe Drumul Național 15C, în localitatea Dobreni.

În urma investigațiilor desfășurate de polițiștii Serviciului Rutier Neamț, persoanele în cauză cu vârste de 20, respective 42 de ani, ambii din localitatea Dobreni, au fost identificate de polițiști.

În cauză, se continua cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de împiedicarea sau îngreunarea circulaţiei pe drumurile publice.

***

Polițiștii rutieri vă recomandă să evitați implicarea în întreceri neautorizate, cunoscute sub denumirea de ,,liniuțe,,.

Conform articolului 339, alineatul 2 din Codul Penal participarea în calitate de conducător de vehicul la întreceri neautorizate pe drumurile publice se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

În afară de repercusiunile legale, acestea generează un grad ridicat de pericol pentru ceilalți participanți la trafic, putând duce la producerea unor evenimente rutiere grave.

Cercetat pentru braconaj cinegetic

La data de 9 februarie a.c., în jurul ore 18.30, polițiștii din cadrul Serviciului de Arme Explozivi și Substanțe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, au depistat pe fondul cinegetic Negrești, un bărbat de 58 de ani, din Dămuc, ce ar fi avut asupra sa două arme de vânătoare și un număr de 22 de cartușe, fără a deține autorizație de vânătoare eliberată în condițiile legii.

În urma verificărilor efectuate de polițiști, s-a constatat faptul că, persoana în cauză este deținătoare legală de arme și muniții.

Polițiștii au ridicata în vederea continuării cercetărilor cele două arme de vânătoare și cartușele identificate.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, conform Legii 407 din 2006.

Galerie foto