01 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamt

BULETIN DE PRESĂ 1 SEPTEMBRIE

Activități preventive în Taberele din Pridvorul Satului

Polițiștii din cadrul Compartimentul de Analiză si Prevenirea Criminalității împreună cu cei din cadrul Biroului de Siguranță Școlară și Serviciul Rutier, împreună cu polițistii de ordine publică din cadrul secțiilor de poliției rurală, specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog și Centrului Regional al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane au participat în această vară la activitățile desfășurate în Taberele din Pridvorul Satului, organizate de către Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

Astfel, atelierele preventive au completat seria de activități desfășurate de copiii din parohiile din localitățile Rădeni, Podoleni, Chintinici, Cut, Slobozia, Bodești, Izvoare, Mastacăn și Bicaz Chei.

Ciclul acestor întâlniri desfășurare în perioada iulie-august, a fost încheiat la data de 1 septembrie a.c., ocazie cu care polițiștii au desfășurat activități educative alături de copiii din Bicaz.

Împreună cu cei aproximativ 1.500 de copii prezenți, pe toată durata atelierelor, au fost desfășurate ateliere de siguranță rutieră, ateliere pentru prevenirea victimizării minorilor în diverse situații precum și pentru prevenirea delicvenței juvenile.

Desfășurate într-un cadru relaxant, cu o atmosferă caldă și primitoare, întâlnirile cu copiii ne-au a oferit prilejul de a ne juca, de a discuta și de a dezbate împreună cu aceștia  probleme specifice vârstei.

În cadrul dezbaterilor și discuțiilor purtate cu copii, polițiștii au subliniat importanța educației în formarea tinerilor atrăgând atenția asupra modalităților de petrecere a timpului liber, astfel încât aceștia să nu fie implicați în activități antisociale.

Discuțiile cu copii au vizat teme precum siguranța în mediul online, siguranța rutieră,  siguranța bunurilor personale, grupul de prieteni cu care își petrec timpul liber dar și formele delicvenței juvenile.

 

Urmărit internațional depistat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale

La data de 31 august a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Neamț au depistat, în localitatea Săvinești, un bărbat, de 68 de ani, cetățean italian, cu domiciliul în Ruseni, care era urmărit la nivel internațional.

Pe numele acestuia, era emis de autoritățile judiciare din Italia un mandat european de arestare.

Din cercetări a reieșit că, persoana în cauză, ar fi efectuat operațiuni ilegale cu instrumente de plată fără numerar.

Acesta a fost prezentat de polițiști procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău, care a dispus reținerea acestuia pentru 24 de ore, fiind încarcerat în Centrul de Reținere şi Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Bacău.

Astăzi, acesta urmează să fie prezentat Curții de Apel Bacău pentru confirmarea mandatului european de arestare.

 

 Depistat de polițiști conducând, având permisul reținut

La data de 31 august a.c., în jurul orei 16.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț , în timp ce executau activități de supraveghere și control al traficului rutier, au depistat în trafic un bărbat, de 52 de ani, din Piatra Neamț, care conducea un autoturism pe strada Petru Movilă .

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că bărbatul are permisul de conducere reținut, fiind cercetat pentru conducerea unui vehicul  sub influența alcoolului .

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Depistat în trafic sub influența substanțelor stupefiante

La data de 31 august a.c., în jurul orei 23:00, polițiștii Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Piatra Neamț au depistat în trafic un tânăr, de 24 de ani, din Bodești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Humăriei, din Piatra Neamț.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul drugtest, iar rezultatul a indicat o valoare pozitivă la Methamphetamină.

Astfel, acesta a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice, în vederea stabilirii prezenței în sânge a substanțelor stupefiante.

În cauză, polițiștii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe.

Galerie foto