01 Iulie 2023Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 1 IULIE

Acțiune de amploare desfășurată în sistem integrat în Târgu-Neamț

Zilele Cetății Neamț, desfășurare în Târgu-Neamț sunt motiv de sărbătoare pentru mulți localnici și turiști.

Pentru ca aceste momente să rămână unele de bucurie, polițiștii și jandarmii nemțeni au desfășurat o acțiune ce a avut ca scop prevenirea faptelor cu violență și a infracțiunilor la regimul rutier.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au legitimat aproximativ 100 de persoane, au verificat 49 autovehicule.

Aproximativ 50 de conducători auto au fost testați cu privire la consumul de alcool sau substanțe interzise. 

De asemenea, polițiștii au aplicat 7 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.805 de lei, dintre care 3 sancțiuni conform Legea 61/1991 și 4 sancțiuni, conform OUG 195/2002.

Pentru a petrece în siguranță, polițiștii și jandarmii vă recomandă:

-Nu lăsați bunuri în autoturisme, la vedere!
-Parcați vehiculele pe cât posibil în locuri sigure și iluminate!
-Nu vă lăsați bunurile nesupravegheate pe plajă atunci când intrați în apa mării!
-Supravegheați-vă, în permanență, copiii!
-Fiți prudenți cu persoanele nou cunoscute!

Acțiunile polițiștilor  împreună cu celelate forte de ordine se vor desfășura și în perioada următoare, pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică la nivelul întregului județ.

Vă dorim zile de sărbătoare în siguranță!

 

Update/2 persoane bănuite de săvârșirea mai multor infracțiuni, reținute de polițiști

La data de 30 iunie a.c., cei în cauză au fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, față de  bărbatul de 43 de ani fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În fapt, la data de 28 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Ion Creangă au fost sesizați prin apel 112, de către un tânăr de 25 de ani, din Icușești,  cu privire la faptul că a fost agresat de o altă persoană.

Din cercetările efectuate de polițiști a rezultat că, la data de 28 iunie, în jurul orei 21:00, în timp ce tânărul de 25 de ani se afla pe un drum public, din localitatea Icușești, ar fi avut un conflict spontan cu un minor de 16 ani, din aceeași localitate.

Ulterior, în jurul orei 22:30, urmare a situației conflictuale anterioare, în timp ce se aflau în curtea unui operator economic din Icușești, între tânărul de 25 de ani și tatăl minorului, un bărbat în vârstă de 43 de ani, din aceeași localitate, ar fi izbucnit un conflict. Cele două persoane având asupra lor un obiect din lemn și un topor și-ar fi adresat reciproc amenințări, de natură să tulbure ordinea și liniștea publică.

În urma probatoriului administrat, la data de 29 iunie a.c., față de cele două persoane a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind continuate cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de lovire sau alte violente, amenințare şi tulburarea ordinii şi liniștii publice, pentru stabilirea cu exactitate a circumstanțelor producerii acestui conflict.

 

Mandate de executare a pedepsei închisorii puse în executare de polițiști

La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Formațiunii Investigații Criminale Târgu-Neamț și cei ai Formațiunii Ordine Publică Târgu-Neamț au pus în executare un mandat de arestare, emis pe numele unui bărbat, de 37 de ani, din Alexandru cel Bun.

Acesta a fost condamnat de Judecătoria Târgu-Neamț, la o pedeapsă privativă de libertate de un an și nouă luni de închisoare,  pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

 Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.


***
La data de 30 iunie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina au pus în executare un mandat de arestare, emis pe numele unui tânăr, de 21 de ani, din Pângărați.

Acesta a fost condamnat de Tribunalul Militar București, la o pedeapsă privativă de libertate de trei ani de închisoare,  pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie calificată.

 Cel în cauză, a fost condus de polițiști la Penitenciarul Bacău.

 

Depistați în flagrant de polițiști

La data de 30 iunie a.c., în jurul orei 19:30, polițiștii din cadrul Poliției orașului Bicaz, au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism, ce se deplasa pe strada Brazilor.

Conducătorul auto, în vârstă de 39 de ani, din Tașca a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

La aceeași dată, în jurul orei 19: 40, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Crăcăoani  au depistat în localitatea Ghindăoani,  un autoturism condus de un bărbat de 49 de ani, din aceeași localitate.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

***

Totodată, la data de 30 iunie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați prin apel 112 cu privire pa faptul că, un conducător auto posibil băut se deplasează pe o stradă dinn municipiul Roman. Acesta a fost depistat de polițiști pe bulevardul Nicolae Bălcescu, din municipiul Roman, stabilind că este vorba de un tânăr de 25 de ani, din Cordun.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o valoare de 1,45 mg/l alcool pur în aerul expirat, refuzând recoltarea de probe biologice.

Totodată, în urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că bărbatul în cauză  nu deține permis de conducere.

În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuz prelevare probe biologice.

Galerie foto