01 Februarie 2024Sursa: IPJ NEAMȚ

BULETIN DE PRESĂ 1 FEBRUARIE

Reținut pentru infracțiuni rutiere

La data de 31 ianuarie a.c., în jurul orei 16:13, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au procedat la oprirea, pe bulevardul Traian, a unui autoturism ce avea montat la vedere, în habitaclul autoturismului sisteme de avertizare speciala luminoasă ( stroboscop de culoare roșu/albastru) precum și sistem de avertizare sonoră (sirena cu telecomandă si sistem de amplificare a vocii).

Conducătorul auto, în vârstă de 35 de ani, din Piatra-Neamț, a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, în urma testării cu aparatul din dotare, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor interzise.

Menționăm că aceasta nu prezintă probă în dosarul penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise, precum și a alcoolului.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, persoana în cauză avea permisul reținut ca urmare a săvârșirii la data de 17 martie 2023, a infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională, fiind dispusă confiscarea sistemelor montate pe autoturism.

În urma probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Depistat în flagrant de polițiști

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Neamț au procedat la oprirea în trafic, pe Drumul Național 15, în localitatea Costișa, a unui autoturism condus de un bărbat de 34 de ani, din Rediu.

În urma verificărilor efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul în cauză nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză polițiștii continuă cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

Update/Bănuiți de furt calificat, reținuți de polițiști

La data de 31 ianuarie a.c., cei doi bărbați au fost prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, fată de aceștia fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Reamintim că, la data de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au fost sesizați de către un bărbat de 45 de ani, din Roman, cu privire la faptul că persoane necunoscute ar fi sustras bunuri din uscătorul uni bloc, de pe strada Sucedava.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că la aceeași dată , în jurul orelor 20.45, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracție în interiorul uscătorului, aflat la parterul unui bloc din municipiul Roman, de unde ar fi sustras o bicicletă și 4 anvelope auto, care au fost identificate în proximitatea locului faptei.

Polițiștii au identificat și depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, doi bărbați cu vârste de 48, respectiv 55 de ani, din județul Bihor și Săbăoani.

În urma activităților investigativ operative desfășurate și a probatoriului administrat față de cei doi bărbați s-a dispus măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

 

Bănuiți de furt calificat și distrugere reținuți de polițiști

La data de 30 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Săvinești au fost sesizați de către un bărbat de 33 de ani, din Mărgineni, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi distrus două anvelope și din interiorul unui vehicul ar fi sustras mai multe bunuri.

Cu ocazia verificărilor efectuate de polițiști s-a constatat faptul că în noaptea de 29 spre 30 ianuarie a.c., persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor în curtea persoanei vătămate, unde ar fi distrus prin înțepare două anvelope ale unui autovehiculului parcat în curte, de unde ar fi sustras un portofel cu actul de identitate şi permisul de conducere al persoanei vătămate și documentele autovehiculului, respectiv certificatul de înmatriculare și asigurarea obligatorie auto.

Polițiștii au identificat și depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, un bărbat în vârstă de 48 de ani, din Mărgineni.

În urma activităților investigativ operative desfășurate și a probatoriului administrat față de persoana în cauză a fost dispusă măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore.

 

Acțiuni pe linia prevenirii şi combaterii activităților ilegale din domeniul silvic

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bicaz au acționat pe linia prevenirii şi combatere a activităților ilegale din domeniul silvic.

În urma verificărilor și măsurătorilor efectuate de polițiști, împreună cu reprezentații Ocolului Silvic Bicaz, la o societate comercială, din localitatea Tașca, s-a constat o diferență de 5,432 m.c. lemn material lemnos în plus față de stocul scriptic şi 12,01 m.c. material lemnos în minus față de stocul scriptic.

Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională operatorului economic cu amendă în valoare de 5.000 lei, conform Legii 171 din 2010.

Totodată a fost confiscată faptic cantitatea de 5.432 m.c. material lemnos şi valoric cantitatea de 12.01 m.c. material lemnos.

 

Mandate de executare a pedepsei închisorii puse în aplicare de polițiști

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Târgu-Neamț au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui tânăr, în vârstă de 25 de ani, din Vânători-Neamț.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

***

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Gârcina, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 73 de ani, din Gârcina.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 6 luni, pentru săvârșirea de infracțiunii de viol.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

***

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 67 de ani, din Piatra-Neamț.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de 3 ani și 10 luni, pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de deținere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

***

La aceeași dată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Neamț, au pus în executare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis pe numele unui bărbat, în vârstă de 61 de ani, din Cândești.

Cel în cauză a fost condamnat de Judecătoria Piatra-Neamț la o pedeapsă privativă de libertate de un an și 2 luni şi 6.000 lei amendă penală, pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

Polițiștii l-au condus la Penitenciarul Bacău, în vederea executării pedepsei.

 

Galerie foto