18 Noiembrie 2023Sursa: IPJ Neamț

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE DE POLIȚIȘTII DIN NEAMȚ ÎN RÂNDUL ELEVILOR

În perioada 13-17 noiembrie a.c., polițiști din cadrul Biroului Siguranță Scolara, Compartimentului de Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier și lucrători din cadrul A.N.I.T.P. au desfășurat 16 activități informativ-preventive la unitățile școlare din Roman, Bicaz, Târgu-Neamț, Războieni, Hangu, Borca,  precum și în Piatra-Neamț.

În cadrul activităților, polițiștii de siguranță școlară au discutat cu elevii despre pericolele la care se expun făcând parte dintr-un anturaj nepotrivit, despre bullying și cyberbullying, despre importanța alegerii cu atenție a prietenilor.

De asemenea, aceștia le-au vorbit elevilor despre riscurile asociate consumului și traficului de droguri sau substanțe psihoactive, despre faptele cu violență, portul obiectelor periculoase și consecințele legale ale faptelor lor.

Polițiștii de prevenire și cei de rutieră au adus în prim-plan siguranța elevilor, atât la școală cât și pe drumurile publice, scopul fiind creșterea gradului de siguranță al elevilor. 

Cu această ocazie, elevilor le-au fost prezentate informații despre regulile de circulație și recomandări pentru a preveni victimizarea acestora.

Activitățile de prevenire vor continua și în celelalte unități de învățământ din județul Neamț.

Galerie foto