01 Septembrie 2022Sursa: IPJ Neamt

ACȚIUNI DE INSTRUIRE A CONDUCĂTORILOR DE VEHICULE DESTINATE TRANSPORTULUI DE ELEVI

În contextul apropierii debutului anului școlar polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

În perioada 30 august – 02 septembrie, polițiștii rutieri desfășoară acțiuni de instruire a conducătorilor de vehicule destinate transportului de elevi, cu accent pe respectarea regulilor de circulație, în vederea creșterii siguranței rutiere.

Pe parcursul întâlnirilor dintre polițiști și șoferii de autovehicule pentru transport școlar, se va verifica deținerea permisului de conducere necesar pentru tipul de vehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto.

De asemenea, se va pune accent pe respectarea destinației pentru care au fost repartizate aceste vehicule.

Nu în ultimul rând, polițiștii vor verifica semnalizarea rutieră din zona unităților de învățământ, pentru a se asigura de buna vizibilitate a acesteia.

În situația în care vor fi constatate nereguli, polițiștii vor aduce la cunoștința administratorului drumului public și vor solicita acestuia remedierea lor, în regim de urgență.

Pe lângă aceste activități desfășurate premergător începerii noului an școlar, polițiștii vor continua să deruleze acțiuni și după începerea școlii, pe mai multe paliere, astfel încât să se asigure condiții optime și de siguranță, atât pentru cei mici, cât și pentru părinți și profesori.

Galerie foto