30 Martie 2018Sursa: IPJ Neamț

ACTIVITĂȚI DE PREVENIRE ÎN CADRUL PROIECTULUI ”ȘCOALA ALTFEL. SĂ ȘTII MAI MULTE, SĂ FII MAI BUN!”

În perioada 26-30 martie a.c., mai multe unități de învățământ au derulat diverse activități educativ-preventive în colaborare cu polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Neamț, activități care s-au înscris în cadrul Proiectului ”Școala Altfel. Să Știi mai multe, Să fii mai bun!”.

 

Astfel, ofițerul de prevenire a dat curs invitațiilor solicitate de mai multe unități de învățământ din județ, fiind prezent în rândul elevilor din cadrul Școlii Gimnaziale ”Dr. Emanuiel Riegler” din comuna Ștefan cel Mare, a cadrelor didactice, supraveghetorilor și elevilor - beneficiari ai Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă ”Alexandru Roșca” din Piatra Neamț și în mijlocul prichindeilor din clasa I C din cadrul Colegiului Tehnologic ”Spiru Haret”. Au fost susținute sesiuni de informare pe diferite teme de interes pentru elevi în funcție de grupa de vârstă, fiind diseminate materiale cu recomandări și sfaturi antivictimale și antiifracționale și au fost organizate concursuri cu premii.

În colaborare cu polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, ieri, ofițerul de prevenire a premiat cei mai ascultători pietoni care în intervalul orar 12.00-12.30 au traversat strada ”ca la carte” în zona Colegiului Tehnologic ”Spiru Haret”.

Bineînțeles, cele mai de bază ajutoare s-au dovedit a fi chiar elevii clasei I C, care ”înarmați” cu semne de circulație și pancarte cu mesaje preventive confecționate chiar de ei, au dirijat circulația alături de oamenii legii, îndrumând colegii mai mari care ieșeau de la ore spre ”cea mai sigură trecere de pietoni”: cea supravegheată chiar de ei.

Fiecare pieton disciplinat care a respectat sfaturile și recomandările micilor ”patruliști”, au fost premiați cu ”permise de pietoni isteți”.

Pe parcursul acestei săptămâni, sub coordonarea profesorului Alina Acsinte ”albinuțele” clasei I C s-au pregătit asiduu pentru organizarea Patrulei Școlare de Circulație și Disciplină Rutieră. Au descoperit semnele de circulație, au învățat despre semnificația acestora, au discutat despre pericolele la care sunt expuși participanții la trafic, au desenat și au confecționat indicatoare rutiere.

 

Pentru efortul depus și implicarea de care au dat dovadă ”ajutoarele polițiștilor” au primit la rândul lor ”insigne de polițiști juniori”, care le-a atestat calitatea pentru această zi, spre încântarea și bucuria lor.

Acest gen de activități doresc să tragă un semnal de alarmă și să conștientizeze fiecare participant la trafic asupra importanței respectării regulilor de circulație și că noi adulții trebuie să fim un exemplu pozitiv pentru copii noștri.

 

 

Galerie foto